Mój i tylko mój Lech
8.01.2006, 12:27
Były trener reprezentacji Polski, a dziś poseł Samooobrony nadal jest zwykłym pijakiem. Janusz Wójcik prowadzący samochód pod wpływem alkoholu został zatrzymany w nocy z soboty na niedzielę przez stołecznych policjantów. Według jednego z dwóch badań miał 1,48 promila alkoholu we krwi, według drugiego 1,30. Po przesłuchaniu poseł został przewieziony do domu. W Lechu nie chcieliśmy nigdy takiego pijaka!
| QUOTE (Mój i tylko mój Lech @ 8.01.2006, 11:27) |
nadal jest zwykłym pijakiem.
|
Jakie nadal? Przecież on się tak nauczył dopiero w Emiratach.... :)
| QUOTE |
| Według jednego z dwóch badań miał 1,48 promila alkoholu we krwi, według drugiego 1,30. |
Czyli tendencja spadkowa z każdą minutą. Ciekawe ile miał jak próbował trafić kluczykami do stacyjki? :)
Teraz ciekawe, czy w imię dobrej współpracy klubowej Samoobrony i PiSu sprawa przycichnie, czy może jednak słowa ministra Dorna pójdą w czyn?... :>
Acha- no i jeżeli już pijak to napewno i złodziej :) 20.06.1993
| QUOTE (Mój i tylko mój Lech @ 8.01.2006, 11:27) |
| W Lechu nie chcieliśmy nigdy takiego pijaka! |
Może nie chcieliśmy, ale kilku było:)
Jak w każdym klubie.
Mój i tylko mój Lech
8.01.2006, 12:57
| QUOTE (litar @ 8.01.2006, 11:54) |
| QUOTE (Mój i tylko mój Lech @ 8.01.2006, 11:27) | | W Lechu nie chcieliśmy nigdy takiego pijaka! |
Może nie chcieliśmy, ale kilku było:) Jak w każdym klubie.
|
Masz rację! Ale często opcja zatrudnienia właśnie Wójcika się pojawiała, na szczęście nikt na to nie przystał.
Na TVN24 wypowiadal sie jakis gosc ze Strazy Miejskiej co to zauwazyl "dziwnie poruszajacy sie samochod". Pan posel Wojcik pomylil pasu ruchu dla samochodow z torowiskiem. Pozniej wjechal prawie w samochod Strazy Miejskiej:) Nie mial przy sobie prawa jazdy.
Trenerowi Wójcikowi sie zapomniało.
Myslał, że znow jest na zgrupowaniu kadry i trenuje chłopaków a tu bęc!
| QUOTE (Luksus @ 8.01.2006, 11:41) |
Acha- no i jeżeli już pijak to napewno i złodziej :) 20.06.1993 |
Pijacy i zlodzieje sa... kibiiice z Warszawy!
hehe...
Wszystko w normie. Januszek trzyma poziom nawet na salonach, choc w tym przypadku bardziej na miejscu jest okreslenie - obora ;)
Chłopak z Balu Mistrzów Sportu wracał :)
| QUOTE (arczi @ 8.01.2006, 19:54) |
| Wszystko w normie. Januszek trzyma poziom nawet na salonach, choc w tym przypadku bardziej na miejscu jest okreslenie - obora ;) |
A może myślał, że to Sheraton na "zjeździe wal(o)nym" delegatów :)
Arczi- niestety nazwisko tego człowieka kojarzy mi się tylko z dwoma: medalem z Barcelony'92 i tym, o czym wiemy oboje :)
A tak na poważnie: czym chciał się wymigać? Można przypuszczać na 100%, że znajdzie się w rejonie krawęznik, któremu brakuje "gwaiazdka" na ramieniu. A gdzie ją dalego szukać, jak nie pod balem sportowca... :> Echhhh głupi Januszek, głupi.... :))
PS: arczi@: nadal go tak na Bródnie ubóstwiają? ...no, bo w sumie litrarz ten sam co reszta...
Ciekawe czy wielki trener dziś wrzucił coś do puszek ... dla dzieci poszkodowanych w wypadkach ...
Zdzichu Pocichu
8.01.2006, 22:27
Nie żebym bronił Janusza, ale znowu media robią z igły widły. Tragedia się po prostu stała, temat na pierwszą stronę gazet. Przecież coś takiego przytrafiło się każdemu z nas i nie ma co tutaj owijać w bawełnę. A jak się nie przytrafiło, to się przytrafi. Janusz się przyznał, powiedział, że mu głupio, żałuje, zrobił błąd, odpokutuje i koniec tematu. Nie róbmy z niego wroga publicznego. Przecież wiadomo, że po pijaku różne pomysły przychodzą do głowy, z reguły głupie, a człowiek jest omylny w swoich ocenach.
Facet lubi sobie wypić, jego sprawa. Przyłapali go na jeździe po pijaku, za kółko po kielichu już nie wsiądzie. Nauczkę dostał, wie, że zrobił źle. Akurat jego cenię za to co ma do powiedzenia i nie pierdoli farmazonów jak Robert Mateja albo cwaniak z Pułtuska, który od dawna kibicował Lechowi. Mam do niego dużo szacunku, bo nie nawija makaronu za uszy i nie mówi ludziom tego co chcą usłyszeć.
Niejaki Mariusz Niewiadomski wraz z Mirkiem Okońskim kiedyś przyjechali zapruci do cna po odbiór wypłaty do ZNTK w Poznaniu. A to bądź co bądź symbole Lecha, ale nazwać bym ich pijakami, tak jak jeden z kolegów wcześniej nazwał Janusza, bym się nie odważył. Bo w takim razie wszyscy Polacy to banda pijaków.
| QUOTE (Zdzichu Pocichu @ 8.01.2006, 21:27) |
| Tragedia się po prostu stała, temat na pierwszą stronę gazet. Przecież coś takiego przytrafiło się każdemu z nas i nie ma co tutaj owijać w bawełnę. A jak się nie przytrafiło, to się przytrafi. Janusz się przyznał, powiedział, że mu głupio, żałuje, zrobił błąd, odpokutuje i koniec tematu. |
Każdemu?? :O
Normalnie, każdy inny współobywatel siedziałby w puszce.
Ja piję niejednokrotnie dużoi do przesady. Nigdy jednak, nawet po "winie i lampce szmpana" nie przyszło mi do głowy jechać samochodem". Nawet jak ze Spławia miałem 40 km do chaty. Lepiej się obudzić rano z kacem niż z... trupem na koncie!
| Niejaki Mariusz Niewiadomski wraz z Mirkiem Okońskim kiedyś przyjechali zapruci do cna po odbiór wypłaty do ZNTK w Poznaniu. A to bądź co bądź symbole Lecha, ale nazwać bym ich pijakami, tak jak jeden z kolegów wcześniej nazwał Janusza, bym się nie odważył. Bo w takim razie wszyscy Polacy to banda pijaków. |
Czy ty sugerujesz, że ja do zakładu pracy stawiam się każdego miesiąca nietrzeźwy w celu odbioru wynagrodzenia??
Przesadzasz pajacu!!
Wójcika pijaństwo jest powszechnie znane. Sam go widziałem zataczajęcego się po poznańskim starym rynku. Nie zna umiaru. Podejrzewam, ze parę osób z tego forum mogłoby więcej na ten temat powiedzieć..
Zdzichu Pocichu
8.01.2006, 23:17
| QUOTE (Luksus @ 8.01.2006, 21:44) |
| QUOTE (Zdzichu Pocichu @ 8.01.2006, 21:27) | | Niejaki Mariusz Niewiadomski wraz z Mirkiem Okońskim kiedyś przyjechali zapruci do cna po odbiór wypłaty do ZNTK w Poznaniu. A to bądź co bądź symbole Lecha, ale nazwać bym ich pijakami, tak jak jeden z kolegów wcześniej nazwał Janusza, bym się nie odważył. Bo w takim razie wszyscy Polacy to banda pijaków. |
Czy ty sugerujesz, że ja do zakładu pracy stawiam się każdego miesiąca nietrzeźwy w celu odbioru wynagrodzenia?? Przesadzasz pajacu!!
|
Pajacu? I jak ja mam z Tobą dyskutować skoro mnie na dzień dobry obrażasz wyzywając od pajaców? Podnosi to Twoje ego? Czujesz się mocny, czy chcesz mi po prostu zasugerować, że masz inne zdanie? Łatwo się rzuca inwektywy, trudno się potem z nich wycofać.
Ale niech Ci będzie. Po pierwsze nie Ty nazwałeś Wójcika pijakiem tylko Mój i tylko mój Lech. Po drugie nic Tobie nie sugerowałem, tylko porównałem wyczyny Niewiadomskiego, symbolu Lecha do Wójcika, symbolu Legii. Po trzecie nie bierz w związku z tym wszystkiego do siebie. Po czwarte w związku z tym co wyjaśniłem Tobie w tym poście oczekuję, że będziesz potrafił zachować się z klasą i nie będziesz mnie więcej nazywał pajacem, frajerem, leszczem, czy kimkolwiek takim. Jeśli nie, to dalsza dyskusja z Tobą jest bezcelowa.
Zdzichu w obronie Wójcika "delikatnie" przesadziłeś. Nie chodzi o to by udawać bardziej świetego od świetych ale między piciem alkoholu a jazdą po pijaku jest b. duza róznica. W tym pierwszym nie widze nic złego (pod warunkiem ze nie robi się tego codziennie i do nieprzytomności). Natomiast jazda po kieliszku jest niedozaakceptowania i nie ma zadnego usprawiedliwienia. Wójcika już na taksówki nie stać ? Jak dla mnie mógl się schlać jak świnia- jego problem ale wsiadać za kólko ? Niech dziękuję Bogu że nikogo nie zabił lub nie ranił. Teraz będzie musiał sie nauczyc korzystać z taksówek czy szofera bo prawka mam nadziję szybko nie zobaczy, a chyba aż tak głupi nie jest by jeździć po Warszawie bez. Anonimowy to on raczej nie jest.
PZDR
Nie żebym bronił Janusza, ale znowu media robią z igły widły. Tragedia się po prostu stała, temat na pierwszą stronę gazet. Przecież coś takiego przytrafiło się każdemu z nas i nie ma co tutaj owijać w bawełnę. A jak się nie przytrafiło, to się przytrafi. Janusz się przyznał, powiedział, że mu głupio, żałuje, zrobił błąd, odpokutuje i koniec tematu. Nie róbmy z niego wroga publicznego. Przecież wiadomo, że po pijaku różne pomysły przychodzą do głowy, z reguły głupie, a człowiek jest omylny w swoich ocenach.
Facet lubi sobie wypić, jego sprawa. Przyłapali go na jeździe po pijaku, za kółko po kielichu już nie wsiądzie. Nauczkę dostał, wie, że zrobił źle. Akurat jego cenię za to co ma do powiedzenia i nie pierdoli farmazonów jak Robert Mateja albo cwaniak z Pułtuska, który od dawna kibicował Lechowi. Mam do niego dużo szacunku, bo nie nawija makaronu za uszy i nie mówi ludziom tego co chcą usłyszeć.
Niejaki Mariusz Niewiadomski wraz z Mirkiem Okońskim kiedyś przyjechali zapruci do cna po odbiór wypłaty do ZNTK w Poznaniu. A to bądź co bądź symbole Lecha, ale nazwać bym ich pijakami, tak jak jeden z kolegów wcześniej nazwał Janusza, bym się nie odważył. Bo w takim razie wszyscy Polacy to banda pijaków. |
Czemu tak uważasz? Wyobraź sobie, że są tacy, dla których żelazną zasadą jest, że po wypiciu nawet 0,3l piwa nie prowadzą samochodu. I to nie dlatego, że ich mogą złapać (choć niestety ciągle głównie), tylko dlatego, że jest to po prostu zwykłe przestępstwo.
Czas najwyższy nauczyć się, że przepisy są nie po to żeby je łamać. Słyszałem ostatnio takie stwierdzenie, że można kupić dla dziecka taką podkładkę styropianową, i policja się nie przyczepi. Tyle, że porządny fotelik dziecięcy jest dla jego bezpieczeństwa. Czyli przepis jest dla naszego dobra, i nie ma co z tym polemizować.
Wracając do tematu - przykład musi płynąć z góry, a my nie powinniśmy przechodzić nad tym do porządku dziennego. Mam nadzieję, że Lepper posła pogoni aż się będzie kurzyło.
Jazda samochodem po spozyciu alkoholu nie jest juz wykroczeniem tylko PRZESTEPSTWEM od dobrych paru lat. Taki posel Wojcik to ma asystenta, co za problem umowic sie zeby odebral furke i go gdzies podrzucil??? Zero usprawiedliwienia. Jakby ktorys z nas jechal po pijaku to jeszcze prawo jazdy poszlo by sie....
| QUOTE (Luksus @ 8.01.2006, 20:28) |
PS: arczi@: nadal go tak na Bródnie ubóstwiają? ...no, bo w sumie litrarz ten sam co reszta... |
Na Brodnie to raczej rzadzi Kowal ;)
Choc generalnie w Warszawie Wojcika raczej sie lubi. Swoja przygode na Legii zaczalem wlasnie od sukcesow Wojcika w 92/93. Wiadomo... sentyment.
A ze pijak... hehe. Trudno, co zrobic ;)
Bardziej podpadl mi jako posel Samoobrony. Jako trener kariery juz wielkiej nie zrobi. Mial swoje 5 min, chwala mu za to... ale do polityki to on sie nadaje jak Walter na papieza.
Najważniejsze w tej sprawie jest to że pan Wójcik jest osoba PUBLICZNĄ z pierwszego szeregu:
1. Jest posłem,
2. Jest jakby nie było "legendarnym" trenerem kadry- medalistą olimpijskim!
...i co mały dzieciak słyszy najpierw o medalu oglada powtórki a chwile później oglada czerwona ogożałą morde z wyrokiem za prowadzenie autka na gazie!
Sprawa naganna ale takiej osobie, która powinna świecic przykladem należy sie publiczne lanie!
| QUOTE (arczi @ 9.01.2006, 13:33) |
| QUOTE (Luksus @ 8.01.2006, 20:28) |
PS: arczi@: nadal go tak na Bródnie ubóstwiają? ...no, bo w sumie litrarz ten sam co reszta... |
Na Brodnie to raczej rzadzi Kowal ;)
|
To właśnie miałam na myśli- a kto wylansował Kowala? ;) Trenerem to chyba jest tam ulubionym ;)
Srebro z Barcelony rozmienia na drobne obnosząc się z biało-czerwonym krawatem.
A klapsa to powinien dostać- nie tyle dotkliwego, ile publicznego. Oczywiście ku przestrodze dla następnych chętnych 'immunitetowych' do prowadzenia na podwójnym gazie.
Zdzichu Pocichu
10.01.2006, 12:18
Macieju, ja Janusza nie bronię za to co zrobił, denerwuje mnie tylko cała nagonka na niego i robienie tematu na pierwsze strony w największych polskich szmatławcach Fakcie i Superexpressie. Ale nawet, gdybym go bronił, to cóż w tym złego? Nawet Saddam Hussajn, wyjątkowa kanalia, ma swoich adwokatów. Zgoda, jest funkcjonariuszem publicznym, po angielsku to się nazywa civil servant, no ale o służbie publicznej w tym kraju to można zapomnieć. Każdy chce się tylko nachłapać u koryta. Taki policjant jest też funkcjonariuszem państwowym i garściami czerpie płynące z tego ze wszech stron przywileje.
Dam Ci przykład. Parę tygodni temu był u mojego wuja policjant i chlali wódę w dużych ilościach. Po czym pan policjant wsiadł do samochodu i grzecznie odjechał, bo jak sam powiedział jest u siebie. Postępek znacznie gorszy niż w przypadku Wójcika, bo mamy przy okazji nadużywanie władzy. Takich zdarzeń są tysiące w Polsce.
Janusz Wójcik przyznał się do tego, że zrobił źle, poniesie za to karę. On się chociaż przyznał. I po pijaku za kierownik nie siądzie. A stróże prawa nadal będą sobie jeździli wstawieni, bo kto ich skontroluje.
Mosina, mówisz, że masz nadzieję, że Lepper zrobi z Wójcikiem porządek. Powiedz mi jaką ten pan ma legitymizację moralną do takiego działania? Sam wielokrotnie karany sądownie, z wyrokami na karku, pomawiający ludzi w majestacie prawa, z chrapką żeby rządzić tym krajem. Lepperowi, jako wyroczni w stosunku do innych ludzi mówię stanowcze nie.
A tak poza tym, obu z Was panowie serdecznie pozdrawiam.
Tak a propos Leppera: podobało mi się, jak w TV pokazali jego reakcję, gdy dziennikarze poinformowali go o całym zdarzeniu. Wyglądało na to, że walnie coś w stylu tekstu, jaki zapodał, gdy go informowano o "gwałcie na prostytutce" :-) Zrobił coś w stylu "pfffffffff" połączonego z "O matko!", po czym chyba się zreflektował i zamilkł na kilka sekund.
A potem już mówił tylko o tym, że "kara musi być".
Po czym następnego dnia poszła wiadomość, że kara będzie finansowa :-D Widać chłopaki policzyli, co się najbardziej opłaca ;-)
| QUOTE (Zdzichu Pocichu @ 10.01.2006, 11:18) |
Macieju, ja Janusza nie bronię za to co zrobił, denerwuje mnie tylko cała nagonka na niego i robienie tematu na pierwsze strony w największych polskich szmatławcach Fakcie i Superexpressie. Ale nawet, gdybym go bronił, to cóż w tym złego? Nawet Saddam Hussajn, wyjątkowa kanalia, ma swoich adwokatów. Zgoda, jest funkcjonariuszem publicznym, po angielsku to się nazywa civil servant, no ale o służbie publicznej w tym kraju to można zapomnieć. Każdy chce się tylko nachłapać u koryta. Taki policjant jest też funkcjonariuszem państwowym i garściami czerpie płynące z tego ze wszech stron przywileje.
Dam Ci przykład. Parę tygodni temu był u mojego wuja policjant i chlali wódę w dużych ilościach. Po czym pan policjant wsiadł do samochodu i grzecznie odjechał, bo jak sam powiedział jest u siebie. Postępek znacznie gorszy niż w przypadku Wójcika, bo mamy przy okazji nadużywanie władzy. Takich zdarzeń są tysiące w Polsce. Janusz Wójcik przyznał się do tego, że zrobił źle, poniesie za to karę. On się chociaż przyznał. I po pijaku za kierownik nie siądzie. A stróże prawa nadal będą sobie jeździli wstawieni, bo kto ich skontroluje.
Mosina, mówisz, że masz nadzieję, że Lepper zrobi z Wójcikiem porządek. Powiedz mi jaką ten pan ma legitymizację moralną do takiego działania? Sam wielokrotnie karany sądownie, z wyrokami na karku, pomawiający ludzi w majestacie prawa, z chrapką żeby rządzić tym krajem. Lepperowi, jako wyroczni w stosunku do innych ludzi mówię stanowcze nie.
A tak poza tym, obu z Was panowie serdecznie pozdrawiam. |
Mały up-date: miałem nadzieję.
Lepper nie ma żadnej legitymacji moralnej, ale ma przynajmniej narzędzie, szkoda że z niego nie skorzystał.
Słyszałem o synku (szczeniak ma 14 lat) komendanta, który na co dzień jeździ samochodem. Ten sam przypadek. Co nie zwalnia nas od realnego oceniania KAŻDEGO z takich przypadków (co z tego że inni też tak robią?). A jeszcze lepiej by było, żebyśmy na pisaniu na forum nie poprzestawali...
michalt69
11.01.2006, 23:02
| QUOTE (Zdzichu Pocichu @ 10.01.2006, 11:18) |
| Dam Ci przykład. Parę tygodni temu był u mojego wuja policjant i chlali wódę w dużych ilościach. Po czym pan policjant wsiadł do samochodu i grzecznie odjechał, bo jak sam powiedział jest u siebie. |
Gdyby pan Policjant zabił kilka osób w drodze do domu, to Twój Wujo byłby współwinnym, ponieważ pozwolił nachlanemu pacanowi wsiąsć do samochodu, zamiast zabrać mu kluczyki i zadzwonić po taryfę!
Każdego złapanego drajwera na bańce, należałoby walnąć tak po kieszeni, żeby następnym razem porządnie się zastanowił, co mu się bardziej opłaci.
Zresztą zabieranie samochodu uważam za swietny pomysł. Gdyby Wójcikowi zabrano merca, następnym razem wydałby 30 dychy na taryfę.
Jakiekolwiek argumenty w jego obronie uważam za prymitywne a to, że się przyznał i publicznie złożył samokrytykę nie stanowi ŻADNEGO usprawiedliwienia!
Pozdrawiam
| QUOTE (michalt69 @ 11.01.2006, 22:02) |
Każdego złapanego drajwera na bańce, należałoby walnąć tak po kieszeni, żeby następnym razem porządnie się zastanowił, co mu się bardziej opłaci. |
A ja bym zabierał prawo jazdy, w przypadku przyłapania - na 10 lat, w przypadku spowodowania wypadku na zawsze. I będzie spokój, przynajmniej z tymi ujawnionymi.
W zeszłym roku ponoć zatrzymano (czyli podczas wyrywkowej kontroli) 200 tyś kierowców prowadzących po pijanemu. Przecież to jest jakiś horror. Jestem bardzo ciekawy co się z nimi stało.
Poza tym byłby to świetny sposób poradzenia sobie ze zbyt dużą ilością samochodów w Polsce ;))
| QUOTE (Mosina @ 12.01.2006, 10:45) |
| QUOTE (michalt69 @ 11.01.2006, 22:02) | Każdego złapanego drajwera na bańce, należałoby walnąć tak po kieszeni, żeby następnym razem porządnie się zastanowił, co mu się bardziej opłaci. |
A ja bym zabierał prawo jazdy, w przypadku przyłapania - na 10 lat, w przypadku spowodowania wypadku na zawsze. I będzie spokój, przynajmniej z tymi ujawnionymi. W zeszłym roku ponoć zatrzymano (czyli podczas wyrywkowej kontroli) 200 tyś kierowców prowadzących po pijanemu. Przecież to jest jakiś horror. Jestem bardzo ciekawy co się z nimi stało. Poza tym byłby to świetny sposób poradzenia sobie ze zbyt dużą ilością samochodów w Polsce ;))
|
Weźmiesz prawko takiemu a i tak będzie jeździł tyle że bez prawka ( vide mój sąsiad)albo kupi na Bemolca falszywke ;)Wg mnie dobrym rozwiązaniem były by słone ( ale naprawde słone) kary finansowe liczone w tysiącach złotych a jak nie masz kasy to paka na minimum 2 miesiące.
P.S Oczywiście prawko też by kasowali ;), a potem jeszcze kurs na prawko jazdy i kolejny tysiączek w plecy.
| QUOTE (Mosina @ 10.01.2006, 15:00) |
[/QUOTE] Mały up-date: miałem nadzieję. Lepper nie ma żadnej legitymacji moralnej, ale ma przynajmniej narzędzie, szkoda że z niego nie skorzystał.
Słyszałem o synku (szczeniak ma 14 lat) komendanta, który na co dzień jeździ samochodem. Ten sam przypadek. Co nie zwalnia nas od realnego oceniania KAŻDEGO z takich przypadków (co z tego że inni też tak robią?). A jeszcze lepiej by było, żebyśmy na pisaniu na forum nie poprzestawali... |
u mnie po osiedlu dzieciak 12 letni jezdził sobie Matizem siedzac na ksiazkach!!Najgorsze jest to za matka mu na to pozwalała.....
Lepper ma taki kregosłup moralny jak ci z samoobrony o których ostatnio głośno w mediach. Różnica między Lepperem i takim eurodeputowanym (wiadomo o kogo chodzi) a Wójcikiem polega na tym ze ten ostatni miał odwage się przyznać do winy, co nie zmienia faktu że powinno sie mu odebrać immunitety, bryki i inne bajery związane z rolą posła a ponadtto dac tak po kieszeni żeby się przez 10 lat nie wypłacił. Wtedy może ludzie 2 razy by sie zastanowili przed wejściem za kółko po pijaku. Swoja drogą jak ta samoobrona zdobyła 7% poparci społeczenśtwa ?
Dobre pytanie.Przerażająca prawda wygląda tak,że oni nie zdobyli 7%,tylko 12-13.
7% to ich aktualne notowania.
I jeszcze coś.Sorry,ale nie mogę się powstrzymać. A to sobie PiSiory kumpli znależli. Rydzyk + Leper! Ciekawe jak czują się ci,którzy na nich zagłosowali uwierzywszy w tzw. Polskę solidarną.Czyżby Solidarność pijaków ogarniętych żądzą absolutnej władzy? Kończę,oczywiście wiem,że to nie ten wątek.Być może wrócimy do tego na HP.
De_Rooy
14.01.2006, 11:17
Wiem że samoobrona w wyborach miała 13 czy 14% ale frekwencja wyniosła ok. 50% więc faktyczne poparcie wynosi 7%. Jeszcze jedna rzecz nie na temat, jak ma wyglądać IVRP z Samoobroną w której przewodniczący chcąc zdobyć poparcie biednych ludzi wysypuje jedzenie na tory członkinie w wieku mojej rodzicielki zdają maturę , mają wiele rozpraw sądowych o malwersacje finansowe a członkowie robią "wiochę" na całą Europę, jeżdżą po pijaku itd. oraz z lpr których młodzieżówka ma więcej wspólnego z NSDAP niż z religią chrześcijańską i z PIS-em który mówiąc krótko napluł wszystkim tym którzy na niego głosowali w twarz. Jak tak ma wyglądać IVRP to ja już nie mogę doczekać się VRP. jeszcze raz sorry z tą "drobną" dygresje.
Niby tyle wiary psioczy na pisuardesów, a oni nadal dość wysoko w sondażach.
Ciemnogród na maksa. Z drugiej strony obawiam się, że jesteśmy w najbliższych latach skazani na rządy fanatycznej prawicy...
Widzisz Hubsol,sondaże już się powoli zmieniają.Stąd PiSuary troszkę miękną.Najbardziej przeraża mnie myśl,że (aczkolwiek to już naprawde nadaje się na HP) będzie powtórka z AWS-u i znowu załatwią komuchom powrót do władzy.