![]() ![]() |
13.10.2007, 0:49
|
|
|
Wiara Lecha Dołączył: 8.12.04 Skąd: Poznań |
W porównaniu z wieloma miastami Poznań wygląda bardzo blado pod względem klubowych malunków na ścianach, dlatego trzeba zacząć działać. Graf na Kopernika już nie istnieje, a ostatnio widziałem napis spory Kolejorz na Jeżycach - trochę mało, jak na taką ekipę:)
Dlatego jeśli macie jakieś miejsce gdzie można by coś legalnie namalować, sami malujecie, chcielibyście wesprzeć akcję, macie pomysły na grafy i wszystkie sprawy związane z tematem zapraszam do wpisów lub odzewu na pm. Mam nadzieję, że z czasem temat będzie obfitował w linki do fotek:) temat sprzed roku http://forum.wiaralecha.pl/index.php?showt...7&hl=murach Ten post edytował viva_kks 29.07.2008, 20:09 |
|
|
|
13.10.2007, 0:53
|
|
|
e-Lech'02/Wiara Lecha Dołączył: 20.01.05 |
Rozmawiamy naturalnie tylko o poważnych pracach, a nie jakimś żenującym badziewiu jakiego pełno w tym miescie:)
|
|
|
|
13.10.2007, 1:05
|
|
|
Wiara Lecha Dołączył: 24.11.06 Skąd: Pyrlandia |
|
|
|
|
| ozon69 |
13.10.2007, 2:48
|
|
|
Dlatego jeśli macie jakieś miejsce gdzie można by coś legalnie namalować Same nielegale przychodzą mi do głowy :( Pas startowy na Ławicy, z lotu ptaka wyglądałby kozacko :) a może, coś tak odrobine, chociaż bardziej realnego? :] Może dałoby radę odpicować któryś z przystanków pestki??? Już dawno nie byłem w 'tamtych' rejonach, ale z tego, co kojarzę to chyba któryś z przystanków jeszcze nie jest odpicowany? Dało by radę taka akcje zorganizować? Bo taki cały niebiesko-biały przystanek sprawiał by naprawdę fenomenalne wrażenie :] :] A może przesmarować zwykła przystankową budkę?- MPK już robiło parę takich artystycznych akcji. Można by się też przyłączyć do tego projektu miasta, z ławkami porozstawianymi po starym rynku, jakiś fan-artysta może zaprojektować taką Lechicką :P :P + do tego jakies stare prywatne budki, albo nie odnowione sklepy, ale to już trzeba właśnie gadać z wlacicielami. Myślę że pomysły raczej ambitne, ale jak już robić to porządnie (przynajmniej trochę). :P :P :P Miejmy nadzieje tylko żeby jakiś napalony 13stolatek nie wyleciał po przeczytaniu tego tematu z niebieskim sprayem na miasto :] Z chęcią dorzucę się do zbiórki na taki projekt i myślę, że wielu z nas też. |
|
|
|
13.10.2007, 8:57
|
|
|
Jeśli chodzi o Lecha, to przypomina mi się osiedle Lecha, a dokładniej tunel przy pętli tramwajowej. Spora powierzchnia do zagospodarowania, no i nazwa osiedla wiele sugeruje. Jest stadion Lecha to osiedle tego Lecha też może być :)
|
|
|
|
| p_LP |
13.10.2007, 9:05
|
|
|
Dobrze wyglądałyby drogi wjazdowe i wyjazdowe z Poznania z konkretnymi malunkami. W tej chwili do głowy przychodzi mi wjazd od trasy katowickiej, gdzie po prawej stronie jest ciąg garaży chyba. Jakieś pierdoły pomalowane tam są, wydaje mi się, że nie będzie problemu z załatwieniem oficjalnego malowania tego ?
Samą akcję oczywiście można poszerzyć o miasta z całej WLKP gdzie jesteśmy. Wrzucajcie linki do zdjęć jeśli coś takiego już u Was istnieje czy powstanie. |
|
|
|
13.10.2007, 9:55
|
|
|
Wymalowanie pestki to genialny pomysł. Ale nie mam tu na myśli jakiejś nielegalnej akcji, a umówienie się z miastem i MPK. Przystanki te są szare i nieciekawe, dwa pomalowane dotychczas - przy Plazie oraz Solidarności sprawiają dużo lepsze wrażenie. Uzgodnić projekt, dogadać się z MPK i malować. Myślę, że tutaj jest duże pole do popisu dla WL, a całą akcję mógłby sfinansować klub. To przecież promocja co się zowie. Piękny byłby taki niebiesko-biały przystanek.
Ten post edytował lewik 13.10.2007, 9:56 |
|
|
|
13.10.2007, 10:29
|
|
|
Ultras Lech '01 Dołączył: 8.12.04 Skąd: 52°26' N 16°56' E |
Małym minusem opcji z Pestką jest to, że przystanek Lechicka już jest zamalowany. :/
Ale sama opcja świetna, bo mało jest miejsc gdzie taki malunek byłby bardziej wyeksponowany. |
|
|
|
| p_LP |
13.10.2007, 10:58
|
|
|
Mam nadzieję, że nikomu więcej nie przyjdzie do głowy pomysł pomocy od klubu w tej sprawie. To ma być nasza - kibiców akcja a nie klubu.
|
|
|
|
13.10.2007, 11:42
|
|
|
Wiara Lecha Dołączył: 8.12.04 Skąd: Poznań |
Akcję będziemy finansować datkami szczęśliwych kibiców, a klub niech zacznie finansować wzmocnienia:)
Na początek przydały by się jakieś mniejsze powierzchnie, ściana od warzywniaka cioci czy murek szkoły, gdzie Mama jest dyrektorem i o zgłaszanie takich miejscówek, gdzie Wy możecie załatwić pozwolenie, a my przyjedziemy to pomalować, też byśmy poprosili. |
|
|
|
13.10.2007, 11:43
|
|
|
Wymalowanie pestki to genialny pomysł. Ale nie mam tu na myśli jakiejś nielegalnej akcji, a umówienie się z miastem i MPK. Przystanki te są szare i nieciekawe, dwa pomalowane dotychczas - przy Plazie oraz Solidarności sprawiają dużo lepsze wrażenie. Uzgodnić projekt, dogadać się z MPK i malować. Myślę, że tutaj jest duże pole do popisu dla WL, a całą akcję mógłby sfinansować klub. To przecież promocja co się zowie. Piękny byłby taki niebiesko-biały przystanek. No dobra skoro już o tym piszecie to przyznaje się. Taki pomysł mamy od roku, bardzo wstępne rozmowy już się odbyły i musimy się zabrać za to poważniej w wolnej chwili. Bo z braku czasu i rozlicznych innych działań nie było na to środków finansowych. I temat przekładałem na kiedyś tam :) Napewno spróbujemy to pociągnąć. Myśle, że taka akcja powinna być finansowana przez kibiców, a nie klub. W końcu to nasze miasto. Myślę, że będzie specjalna akcja forumowa na ten cel, tak jak w przypadku flagi symbole Lecha. Z budżetu oprawowego ciężko będzie wykroić takie środki przy jednoczesnej realizacji prezentacji w takim zakresie jak dotychczas. |
|
|
|
13.10.2007, 11:49
|
|
|
Dobrze wyglądałyby drogi wjazdowe i wyjazdowe z Poznania z konkretnymi malunkami. W tej chwili do głowy przychodzi mi wjazd od trasy katowickiej, gdzie po prawej stronie jest ciąg garaży chyba. Jakieś pierdoły pomalowane tam są, wydaje mi się, że nie będzie problemu z załatwieniem oficjalnego malowania tego ? Samą akcję oczywiście można poszerzyć o miasta z całej WLKP gdzie jesteśmy. Wrzucajcie linki do zdjęć jeśli coś takiego już u Was istnieje czy powstanie. To jest bardzo dobry pomysł i daje świetne efekty marketingowo wizualne:) Jaga jakiś czas temu zrealizowała podobny projekt malując 5 przystanków na trasie wlotowej do Białegostoku z Warszawy, w następujący sposób. http://i17.tinypic.com/4kct0d1.jpg http://i9.tinypic.com/68c8w0i.jpg |
|
|
|
| p_LP |
13.10.2007, 11:52
|
|
|
Niektóre przystanki na trasie Poznań-Piła są pomalowane ale rzeczywiście sporo pracy przed nami bo nie o takie malowanie nam chodzi ;)
Ten post edytował p_LP 13.10.2007, 11:56 |
|
|
|
13.10.2007, 11:56
|
|
|
http://pl.youtube.com/watch?v=EFgAbpjsrFw
Pod tym adresem znajduje się prezentacja graffiti klubów z całej Polski. Dużo bardzo konkretnych prac. Pod koniec jest także pokazane graffiti z osiedla Kopernika (05:27) |
|
|
|
13.10.2007, 11:58
|
|
|
Wiara Lecha Dołączył: 20.01.05 Skąd: Śmigiel |
Jak będę jechał pociągiem, pstryknę malunek w Puszczykowie. Takie coś na każdym przystanku i będzie grało. Naprawdę robi duże wrażenie.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.09.2010 - 18:39 |
Opieka nad forum: Poznańska Agencja Interaktywna MaroonPoint