IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

48 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Niebiesko-biały Poznań i Wielkopolska, malujemy nasze miasta
viva_kks
post 13.10.2007, 0:49
Post #1

Wiara Lecha

W porównaniu z wieloma miastami Poznań wygląda bardzo blado pod względem klubowych malunków na ścianach, dlatego trzeba zacząć działać. Graf na Kopernika już nie istnieje, a ostatnio widziałem napis spory Kolejorz na Jeżycach - trochę mało, jak na taką ekipę:)

Dlatego jeśli macie jakieś miejsce gdzie można by coś legalnie namalować, sami malujecie, chcielibyście wesprzeć akcję, macie pomysły na grafy i wszystkie sprawy związane z tematem zapraszam do wpisów lub odzewu na pm.

Mam nadzieję, że z czasem temat będzie obfitował w linki do fotek:)

temat sprzed roku
http://forum.wiaralecha.pl/index.php?showt...7&hl=murach

Ten post edytował viva_kks 29.07.2008, 20:09
Go to the top of the page

+Quote Post
Poho
post 13.10.2007, 0:53
Post #2

e-Lech'02/Wiara Lecha

Rozmawiamy naturalnie tylko o poważnych pracach, a nie jakimś żenującym badziewiu jakiego pełno w tym miescie:)

+Quote Post
Belial
post 13.10.2007, 1:05
Post #3

Wiara Lecha

CYTAT(viva_kks @ 13.10.2007, 0:49) *
Dlatego jeśli macie jakieś miejsce gdzie można by coś legalnie namalować

Same nielegale przychodzą mi do głowy :(
Pas startowy na Ławicy, z lotu ptaka wyglądałby kozacko :)

+Quote Post
ozon69
post 13.10.2007, 2:48
Post #4

CYTAT(Belial @ 13.10.2007, 1:05) *
CYTAT(viva_kks @ 13.10.2007, 0:49) *
Dlatego jeśli macie jakieś miejsce gdzie można by coś legalnie namalować

Same nielegale przychodzą mi do głowy :(
Pas startowy na Ławicy, z lotu ptaka wyglądałby kozacko :)

a może, coś tak odrobine, chociaż bardziej realnego? :]

Może dałoby radę odpicować któryś z przystanków pestki???
Już dawno nie byłem w 'tamtych' rejonach, ale z tego, co kojarzę to chyba któryś z przystanków jeszcze nie jest odpicowany? Dało by radę taka akcje zorganizować? Bo taki cały niebiesko-biały przystanek sprawiał by naprawdę fenomenalne wrażenie :] :]
A może przesmarować zwykła przystankową budkę?- MPK już robiło parę takich artystycznych akcji.
Można by się też przyłączyć do tego projektu miasta, z ławkami porozstawianymi po starym rynku, jakiś fan-artysta może zaprojektować taką Lechicką :P :P
+ do tego jakies stare prywatne budki, albo nie odnowione sklepy, ale to już trzeba właśnie gadać z wlacicielami.

Myślę że pomysły raczej ambitne, ale jak już robić to porządnie (przynajmniej trochę). :P :P :P Miejmy nadzieje tylko żeby jakiś napalony 13stolatek nie wyleciał po przeczytaniu tego tematu z niebieskim sprayem na miasto :]
Z chęcią dorzucę się do zbiórki na taki projekt i myślę, że wielu z nas też.

+Quote Post
miko
post 13.10.2007, 8:57
Post #5

Jeśli chodzi o Lecha, to przypomina mi się osiedle Lecha, a dokładniej tunel przy pętli tramwajowej. Spora powierzchnia do zagospodarowania, no i nazwa osiedla wiele sugeruje. Jest stadion Lecha to osiedle tego Lecha też może być :)

+Quote Post
p_LP
post 13.10.2007, 9:05
Post #6

Dobrze wyglądałyby drogi wjazdowe i wyjazdowe z Poznania z konkretnymi malunkami. W tej chwili do głowy przychodzi mi wjazd od trasy katowickiej, gdzie po prawej stronie jest ciąg garaży chyba. Jakieś pierdoły pomalowane tam są, wydaje mi się, że nie będzie problemu z załatwieniem oficjalnego malowania tego ?
Samą akcję oczywiście można poszerzyć o miasta z całej WLKP gdzie jesteśmy. Wrzucajcie linki do zdjęć jeśli coś takiego już u Was istnieje czy powstanie.

+Quote Post
lewik
post 13.10.2007, 9:55
Post #7

Wymalowanie pestki to genialny pomysł. Ale nie mam tu na myśli jakiejś nielegalnej akcji, a umówienie się z miastem i MPK. Przystanki te są szare i nieciekawe, dwa pomalowane dotychczas - przy Plazie oraz Solidarności sprawiają dużo lepsze wrażenie. Uzgodnić projekt, dogadać się z MPK i malować. Myślę, że tutaj jest duże pole do popisu dla WL, a całą akcję mógłby sfinansować klub. To przecież promocja co się zowie. Piękny byłby taki niebiesko-biały przystanek.

Ten post edytował lewik 13.10.2007, 9:56

+Quote Post
Pabloo
post 13.10.2007, 10:29
Post #8

Ultras Lech '01

Małym minusem opcji z Pestką jest to, że przystanek Lechicka już jest zamalowany. :/
Ale sama opcja świetna, bo mało jest miejsc gdzie taki malunek byłby bardziej wyeksponowany.

+Quote Post
p_LP
post 13.10.2007, 10:58
Post #9

Mam nadzieję, że nikomu więcej nie przyjdzie do głowy pomysł pomocy od klubu w tej sprawie. To ma być nasza - kibiców akcja a nie klubu.

+Quote Post
viva_kks
post 13.10.2007, 11:42
Post #10

Wiara Lecha

Akcję będziemy finansować datkami szczęśliwych kibiców, a klub niech zacznie finansować wzmocnienia:)

Na początek przydały by się jakieś mniejsze powierzchnie, ściana od warzywniaka cioci czy murek szkoły, gdzie Mama jest dyrektorem i o zgłaszanie takich miejscówek, gdzie Wy możecie załatwić pozwolenie, a my przyjedziemy to pomalować, też byśmy poprosili.

+Quote Post
Poho
post 13.10.2007, 11:43
Post #11

e-Lech'02/Wiara Lecha

CYTAT(lewik @ 13.10.2007, 9:55) *
Wymalowanie pestki to genialny pomysł. Ale nie mam tu na myśli jakiejś nielegalnej akcji, a umówienie się z miastem i MPK. Przystanki te są szare i nieciekawe, dwa pomalowane dotychczas - przy Plazie oraz Solidarności sprawiają dużo lepsze wrażenie. Uzgodnić projekt, dogadać się z MPK i malować. Myślę, że tutaj jest duże pole do popisu dla WL, a całą akcję mógłby sfinansować klub. To przecież promocja co się zowie. Piękny byłby taki niebiesko-biały przystanek.

No dobra skoro już o tym piszecie to przyznaje się.
Taki pomysł mamy od roku, bardzo wstępne rozmowy już się odbyły i musimy się zabrać za to poważniej w wolnej chwili. Bo z braku czasu i rozlicznych innych działań nie było na to środków finansowych. I temat przekładałem na kiedyś tam :)
Napewno spróbujemy to pociągnąć.

Myśle, że taka akcja powinna być finansowana przez kibiców, a nie klub. W końcu to nasze miasto.
Myślę, że będzie specjalna akcja forumowa na ten cel, tak jak w przypadku flagi symbole Lecha. Z budżetu oprawowego ciężko będzie wykroić takie środki przy jednoczesnej realizacji prezentacji w takim zakresie jak dotychczas.

+Quote Post
Poho
post 13.10.2007, 11:49
Post #12

e-Lech'02/Wiara Lecha

CYTAT(p_LP @ 13.10.2007, 9:05) *
Dobrze wyglądałyby drogi wjazdowe i wyjazdowe z Poznania z konkretnymi malunkami. W tej chwili do głowy przychodzi mi wjazd od trasy katowickiej, gdzie po prawej stronie jest ciąg garaży chyba. Jakieś pierdoły pomalowane tam są, wydaje mi się, że nie będzie problemu z załatwieniem oficjalnego malowania tego ?
Samą akcję oczywiście można poszerzyć o miasta z całej WLKP gdzie jesteśmy. Wrzucajcie linki do zdjęć jeśli coś takiego już u Was istnieje czy powstanie.

To jest bardzo dobry pomysł i daje świetne efekty marketingowo wizualne:)
Jaga jakiś czas temu zrealizowała podobny projekt malując 5 przystanków na trasie wlotowej do Białegostoku z Warszawy, w następujący sposób.
http://i17.tinypic.com/4kct0d1.jpg
http://i9.tinypic.com/68c8w0i.jpg

+Quote Post
p_LP
post 13.10.2007, 11:52
Post #13

Niektóre przystanki na trasie Poznań-Piła są pomalowane ale rzeczywiście sporo pracy przed nami bo nie o takie malowanie nam chodzi ;)

Ten post edytował p_LP 13.10.2007, 11:56

+Quote Post
macko87
post 13.10.2007, 11:56
Post #14

http://pl.youtube.com/watch?v=EFgAbpjsrFw

Pod tym adresem znajduje się prezentacja graffiti klubów z całej Polski. Dużo bardzo konkretnych prac. Pod koniec jest także pokazane graffiti z osiedla Kopernika (05:27)

+Quote Post
kondzio
post 13.10.2007, 11:58
Post #15

Wiara Lecha

Jak będę jechał pociągiem, pstryknę malunek w Puszczykowie. Takie coś na każdym przystanku i będzie grało. Naprawdę robi duże wrażenie.

+Quote Post

48 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 2.09.2010 - 18:39

Opieka nad forum: Poznańska Agencja Interaktywna MaroonPoint